AIRBALTIC: LATVIJA UN EIROPA ATVIEGLO CEĻOŠANAS NOTEIKUMUS

Lietas, kas jums jāzina par ceļošanu

airBaltic: Latvija un Eiropa atvieglo ceļošanas noteikumus*

Lietas, kas jums jāzina par ceļošanu

Ceļošanai nepieciešamie dokumenti

Arvien vairāk valstu maina ieceļošanas noteikumus personām, kuras ir pilnībā vakcinētas pret Covid-19 vai ir atveseļojušās no šīs slimības.

Pašlaik ar digitālu Covid-19 sertifikātu rokās, kas apstiprina vakcināciju vai atveseļošanos, jūs varat ceļot uz Grieķiju, Spāniju, Horvātiju, Vāciju, Austriju, Šveici, Islandi, Lietuvu un Igauniju un atgriezties Latvijā bez nepieciešamības veikt Covid-19 tests vai pašizolācija.

Jūs joprojām varat ceļot uz visiem airBaltic galamērķiem, uzrādot negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Plašāka informācija par katras valsts ieceļošanas noteikumiem ir pieejama šeit.

Dokumentu pārbaudes

Ja reģistrējaties pats vai bagāžu lidostā, reģistrācijas aģents pārbaudīs jūsu dokumentus, ieskaitot digitālo Covid-19 sertifikātu vai negatīvo Covid-19 testu, un iekāpšanas kartē izdarīs atzīmi, ka visi dokumenti ir kārtībā.

Ja ceļojat tikai ar rokas bagāžu un dodaties tieši uz iekāpšanas vārtiem, aģents pārbaudīs jūsu dokumentus tieši pirms iekāpšanas.
Dokumenti vēlreiz tiks pārbaudīti galamērķa lidostā.

Lūdzu, ņemiet vērā, ka ieceļošanas noteikumus katrā valstī reglamentē nacionālie tiesību akti. AirBaltic un lidostas darbinieku pienākums ir pārliecināties, ka tiek ievērotas katras valsts prasības; tādējādi pasažieriem, kuriem nav nepieciešamo dokumentu, iekāpšana tiks atteikta.

Lidostas noteikumi

Brauciena laikā visu laiku jāvalkā sejas pārvalks – sākot no iebraukšanas lidostā līdz izejai no galapunkta galamērķī. Bērni no sešu gadu vecuma un jaunāki, kā arī personas ar medicīniskiem izņēmumiem ir atbrīvoti no šīs prasības.

Tikai pasažieriem ar derīgu iekāpšanas karti vai biļeti atļauts iebraukt lidostā Rīga, tāpēc visas atvadas jāsaka ārpus lidostas.

Dzērienus un uzkodas uz kuģa var iegādāties tikai ar karti. Lai baudītu karstu un svaigi pagatavotu maltīti, iesakām maltīti pirms lidojuma pasūtīt pa airBaltic.com. Priekšpasūtīšanas izvēlnē ir vairāk iespēju un īpaši maltīšu piedāvājumi. Visas maltītes ir svaigi pagatavotas un iepakotas atsevišķi saskaņā ar visstingrākajiem pārtikas higiēnas noteikumiem.

Tīrs gaiss un higiēna uz kuģa

Mūsu lidmašīnas Airbus A220-300 ir aprīkotas ar mūsdienīgu vides kontroles sistēmu. Gaisa patogēni no salona gaisa tiek izvadīti, kad gaiss iziet cauri augstas efektivitātes daļiņu gaisa (HEPA) filtriem. Filtrētais gaiss tiek sajaukts ar ārējo, lai nodrošinātu komfortu un uzlabotu labsajūtu. Gaisa plūsma tiek piegādāta no augšas virs nodalījuma, kas plūst pret grīdu, kas novērš gaisa plūsmu gar salonu un samazina gaisa caurlaidību pasažieru vidū.
Pēc katra atgriešanās lidojuma uz Rīgu mēs rūpīgi dezinficējam visas parasti izmantotās virsmas. Katru nakti mēs veicam rūpīgāku dezinfekciju, un divas reizes nedēļā katrs gaisa kuģis veic pilnu salona dezinfekciju, ieskaitot griestus, sienas un citas virsmas. Plašāku informāciju varat atrast šeit

*Automātiskā tulkošana no angļu valodas

Skatīt visus airBaltic galamērķus

airBaltic virzieni >>

AirBaltic izpārdošana

Atrodiet savu galamērķi un ceļojiet lēti!

airBaltic izpārdošana, akcijas, izvēlieties vēlamo lidojumu. Aviobiļetes no EUR 29 vienā virzienā ar lidostas nodokļiem. Izvēlieties galamērķi un datumus, lai apskatītu lidojumu sarakstu. Aviokompānija AirBaltic piedāvā lētus lidojumus no Rīgas:

Par airBaltic